Se till att hunden syns i vintermörkret

På senare år har många hundägare börjat använda reflexvästar när man är ute på promenad sena kvällar i vintermörkret. Några av oss har även köpt speciella reflexvästar anpassade för våra fyrfotade vänner.

Eftersom hunden ofta befinner sig på flera meters anstånd från dig som husse eller matte kan det vara svårt för en bilist att hinna uppfatta även den lilla reflexvästen som rör sig mycket närmare marken.

Ingen av oss vill att våra älskade vänner ska råka ut för en olycka under kvällspromenaden men tyvärr är trafikolyckor den vanligaste formen av olyckor som drabbar hundar i Sverige. Det är dock väldigt enkelt att förebygga detta för att undvika fruktansvärda olyckor där hundens reflexväst inte riktigt räcker till.

Rasta hunden

Det finns riktigt bra LED-lampor som du enkelt kan fästa antingen på kopplet eller direkt på hundens reflexväst som gör att din hund kommer att synas på mycket längre håll. Den svenska butiken Länna Sport har en sådan lampa som lämpar sig alldeles utmärkt för sena kvällspromenader. Länna Sport har även andra produkter som passar alla hundägare som handen i handsken.

Varför inte köpa reflexvästar och bekväma och sportiga ytterkläder till alla de otaliga promenader ni kommer gå på tillsammans när du ändå besöker butiken. Många hundägare kombinerar gärna promenaden med motion för sin egen del. Ett par sköna promenadskor kanske är något som passar inför den stundande våren när snön i dikena börjar smälta och tussilagon slår ut med all sin underbara prakt och hälsar våren välkommen.

vinterpromenad med hunden

Vintertid så kan överdragsbyxor vara sköna att dra på sig om man inte använder sig av underställ kontinuerligt. Det är enkelt att istället för att ta på sig långkalsonger eller dylikt att bara dra på sig varma sköna överdragsbyxor när man ska ut på sin hundpromenad. Perfekt om du bara ska ut en snabbsväng sådär på kvällen och det har blivit riktigt kallt ute.

Se även till om du ska gå på en längre promenad att ha rejäla kängor som håller dina fötter varma och torra. Det finns inget värre än om man börjar frysa om fötterna. Tillslut så fryser hela du. Nej, varma rejäla kängor som gör att du kan vara ute länge trots kyla och snö.