Katter är inte som hundar

Även om man är hundälskare så kan det bli så att man av någon anledning antingen vill eller blir tvingad till att också ta hand om en katt. Det kan vara för att man flyttar ihop med en kattägare, ärver en katt eller att man helt enkelt hittar en katt som trots sin ohundhet är för fin för att motstå. 

1842291-puppy-chihuahua-and-kitten

Vad bör man då tänka på? Vad är det som egentligen skiljer katten från hunden?

För det första så är det skillnad mellan hund och kattmat, även om det kanske inte ser ut så från början. Katter och hundar har olika näringsbehov och behöver olika saker i maten. Kattmaten har normalt sett mer protein i sig och medan det kortsiktigt sett inte är direkt skadligt för en hund att äta det så kan det i längden leda till att hunden eller katten får näringsbrister eller andra problem om de äter fel foder.

Leksaker är också något som verkligen kan sticka ut från den ena djurarten till den andra. Medans hundar helst vill ha tuggleksaker så gillar katter att klösa. Se till att införskaffa någon typ av klösmöbel till katten så att den inte går lös på dina vanliga möbler. Stora klösträd som de dessutom kan klättra på uppskattas extra, det kan också vara bra att den har ett ställe där den kan få vara ensam från hunden. Även om de blir bra vänner så finns det alltid stunder man vill vara ensam.

Andra tillbehör till katten kan vara fjädervippor som man kan föra efter golvet och de får jaga, om hunden är tillräckligt liten kan säkert även den tycka att detta är roligt.

Till skillnad från hundar så tar man normalt sett inte och lär katter att hålla sig till de får gå ut, man lär de istället att bajsa och kissa i en kattlåda. Det är med andra ord väldigt viktigt att man har en sådan om man vill undvika allt för mycket stinkande materia spritt i sitt hem.