Dags att hämta valpen

När det är dags att hämta sig efterlängtade hundvalp så finns det en del förberedelser som du som hundägare behöver genomföra. Hemmet och du måste bli redo för den nya familjemedlemmen. Vi har försökt samla våra bästa råd för att du ska vara så bra förberedd som möjligt så du kan lägga fokuset på att lära känna din valp.

Hundmat är möjligen det i särklass viktigaste att tänka på när det kommer till förberedelser, buddypetfoods.com har ett bra utbud av foder. Många uppfödare har bra kunskap i vad den specifika hundrasen mår bra av och det är också viktigt att se till att fodret är anpassat just för valpar. Det innebär i regel mer fett och mindre bitar för att valpen ska må så bra som möjligt. I början är det också bra att blötlägga fodret litegrann för att underlättade både ätandet och matsmältningen. Det är också bra att se över godis för att kunna belöna valpen och kanske något som är bra att tugga på för att klia tänderna, med var uppmärksam på att det måste vara anpassat för just valpar.

Koppel och sele är också två av de viktigaste delarna i förberedelserna. Vi rekommenderar verkligen att ni undviker halsband till att börja med och istället köper en sele, det är mer skonsamt med leder och skelett att använda en sele. När det kommer till koppel så vill vi också avråda från flexikoppel, även om det praktiskt. Vanligt koppel lär hunden gränssättning på ett mer konsekvent sätt och du har kontroll över hunden på ett bättre sätt. Tänk också på att valpar inte är helt färdigutvecklade så att gå långa promenader med valpar är inte att rekommendera, dels orkar dom inte och det kan också vara skadligt för skelettet med den typen av överbelastning. Annars kan vi bara uppmuntra er till att ni har en fantastisk och kanske lite prövande period framför er.