Att tänka på som nybliven kattägare

Katten är på många sätt det optimala husdjuret, då det är ett djur som är relativt lättskött. Dock är det ändå så att det finns en hel del man måste tänka på som kattägare och framför allt om man nyligen blivit en sådan. Av den anledningen har vi här samlat några nyttiga tips och råd till alla nyblivna kattägare.

Något som är väldigt viktigt när man köper en kattunge är att den inte är yngre än tolv veckor, då det är bra om den får tillbringa de första månaderna tillsammans med sin moder. Ett bra tips är också att alltid skriva någon form av köpekontrakt när man köper en katt. Se också till att katten är besiktigad av veterinär.

Katt och dess ägare

Det är också viktigt att man ser till att id-märka sin katt samt registrera den, vilket är bra ifall den skulle springa bort. Att försäkra sin katt är också något som är bra att göra, detta för att undvika alltför stora veterinärkostnader ifall någonting skulle hända.

Vad behöver då en katt ha för någonting? Bra saker att ha är till exempel någon form av transportbur, kattlåda med kattsand så katten kan uträtta sina behov, matskål, vattenskål och så givetvis kattmat.

Leksaker är också något som är viktigt att skaffa till sin katt i form av till exempel en klösbräda eller tuggleksak. så den får lite stimulans i tillvaron.

I övrigt kan även kattgräs, kam, borste samt ett litet kattapotek med fästingplockare, termometer och bandage, vara bra att ha.

Sist men inte minst är det så klart av största vikt att man verkligen tar hand om sin katt på ett bra sätt. Enligt lag ska en katt ses till minst två gånger om dagen och ha mat minst en gång om dagen samt ha fri tillgång till vatten.

Huvuddelen av informationen i den här texten är hämtad från den här platsen.